Hoppa till sidans innehåll

Höstrepet blev en succé i höstrusket

29 AUG 2020 20:32
Det blev en stor uppslutning när klubben arrangerade "Höstrepet" en triathlonsprint med utgångspunkt vid Tenöbadet i Vaxholm. Flera än 20 medlemmar ställde upp som deltagare, supportrar och arrangörer i under regntung men lyckad förmiddag 29 augusti.
  • Uppdaterad: 29 AUG 2020 20:32

Eftersom tävlingar i sommar har ställts in på löpande band kände NSE styrelsen att det fanns ett sug efter att köra en triathlon även om det skulle vara i en liten skala. Det bestämdes att ordna en triathlonsprint för klubbens medlemmar. Namnet Höstrepet var det Maria som kom på och det anspelar sig på Genrepet, ett triathlonevent som arrangeras av klubben i början av sommaren.

Trots det ostadiga vädret var det över 20 medlemmar som ställde upp. Distanserna var 1500m eller 750m simming, ca 19km cykling och 5km löpning längs en teknisk naturstig. Kl. 9 var det dags för Claes och Anders som valt 1500m simning att starta. Efter 10 minuter fick resten av de 16 simmarna hoppa i för att runda den 750m långa triangelformade banan. Viken vid Tenöbadet som normal är lugn visade sig idag från sin stormigare sida med både vind och vågor som gjorde simningen mer utmanande. Vattnet var ändå fortfarande 17 grader varmt och alla kom tryggt runt. 

Cykelbanan gick först ner mot Bogesundsvägen ända bort till busshållplatsen strax innan avtaget mot Vaxholmsvägen. Den här vägen är mycket böljande och kurvig med en par rejäla backar, vilket sög musten ur benen. 

Sedan var det dags för löpningen som även den var mycket backig och till största delen på stigar med rötter och stenar. Här gällde det dessutom att vara på sin vakt och följa de gula prickarna noggrant för att inte komma ur kurs. Det utlovade regnet kom till slut med full kraft men inte förrän de flesta redan var på löpningen. 

Några valde dessutom att endast köra delar av disciplinerna vilket alltid är tillåtet i NSE evenemangen. 

En väl förtjänad fika följde medan regnet forsade ned och vinden tilltog i styrka. Många glada miner var det och mycket nöjda medlemmar som hyllade arrangemanget.

Stort tack till alla medverkande: Deltagare, supportrar och funktionärer.

Bojar att sikta mot.

Simningen avklarad på väg upp mot cyklarna.

Redo för cykling

Även om evenemanget inte var någon egentlig tävling var det inte helt oväntat att Claes skulle vara första att fullfölja loppet.

Skribent: Anders Westerlund
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Venkanto

Trimate 

Antal besökare sedan 29 april, 2020

Counters free

Postadress:
Norra Stockholm Endurance
Maria Ekberg, Dalvägen 34
18731 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link