Hoppa till sidans innehåll

Medlemsenkäten visar att vi vill träna tillsammans

21 MAJ 2020 16:50
Nedan följer sammanställning av den enkät som genomfördes i maj 2020 och tankar om hur vi vill styra verksamheten vidare i klubben.
  • Uppdaterad: 21 MAJ 2020 16:50

Resultat 

Totalt fick vi in 49 svar vilket motsvarar ca 57% av medlemmarna i NSE. Av de svarande var 55% kvinnor och 45% män. Nedan följer en redovisning av svaren.

För en majoritet av medlemmarna är det viktigt att NSE är en klubb för utövare på alla nivåer 96% och och det är viktigt med trevliga vänner 92%. Vidare vill 78% gärna ha gemensamma events och 75% vill ha gemensamma träningar. Möjligheten att lösa licens är viktig för 37% av medlemmarna. Procenttalet i detta stycke avser de som svarat med 4 eller 5 på den femgradiga skalan.

Av gemensamma träningar är öppet vatten träning det mest efterfrågade 83%, följt av swimrun 65%, löpning 58% och cykel 56%. 

Av övriga aktiviteter finns det stort intresse för mekarkurs för cykel 75% och bikefit 69%. Dessutom var 39% intresserade i vallakurs för skidor.

Slutligen är 69% intresserade av NSE klubbkläder.

Hur går vi vidare?

Resultaten ger oss en bra bild över vilka intressen och förväntningar det finns i klubben så att vi tillsammans kan driva verksamheten i rätt riktning. 

Det är tydligt att klubbmedlemmarna gärna vill se gemensamma träningar och events och detta har kanske stärkts av den rådande coronaepidemin då de flesta tävlingar ställs in.

Och under de rätta formerna är det inget som hindrar oss i klubben att köra träningspass ihop vare sig de är mera organiserade eller helt spontana. En del av initiativen kommer att komma från styrelsen men för att NSE skall kunna erbjuda events som möter medlemmarnas förväntningarna så krävs helt enligt NSE andan att initiativ även kommer från klubbmedlemmar.

Det mest konkreta som redan finns på schemat är de öppet vatten träningarna som kommer att hållas från och med slutet av maj samt Genrepet som arrangeras 14 junij. Därutöver finns det även swimrun med i planering. 

Övriga aktiviteter som efterfrågas är främst gemensamma cykel och löppass samt bikefit och cykelmek tillfällen. Här vill styrelsen uppmana intresserade och kunniga medlemmar att vara aktiva och antingen själva lägga upp aktiviteter eller kontakta styrelsen om man önskar att det koordineras tillsammans med styrelsen. 

Slutligen ett stort tack till alla som tog sig tiden att svara på enkäten. 

Skribent: Anders Westerlund
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Venkanto

Trimate 

Antal besökare sedan 29 april, 2020

Counters free

Postadress:
Norra Stockholm Endurance
Maria Ekberg, Dalvägen 34
18731 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link