Hoppa till sidans innehåll

Genrepet arrangerades i strålande solsken ute vid Domarudden

15 JUN 2020 16:59
I år var det 22 startande i det traditionsenliga Genrepet där klubbens medlemmar får känna på sin triathlonform. Normalt är det här startskottet inför årets triathlontävlingar men i år kanske det var den enda chansen att köra ett helt triathlonlopp.
  • Skapad: 15 JUN 2020 16:59

Banan var planerad så att man kunde köra en olympisk eller en halvironmandistans. Eftersom Genrepet inte är någon riktig tävling utan mera av ett testlopp valde många dessutom anpassa sträckorna efter egen förmåga och dagsform.

Strax efter kl 9 startade simmet som är en 1900m bana runt sjön, i år under optimala förhållanden, ingen vind och inga vågor, en behaglig temperatur och med klubbens ordförande Maria som följde med på en SUP. En halv timme senare klev de första upp ur vattnet och sedan var det en strid liten ström av triathleter som småsprang till T1 där cyklarna väntade finurligt upphängda på spännband mellan några träd. 

Styrelsen

Cykelbanan var antingen 43km fram och tillbaka upp till Roslagsstoppet eller 90km upp till Finsta och sedan ner till Angarn. Det var en lätt östlig vind som etappvis gav en liten exta puff i ryggen. Alla deltagare kom tryggt tillbaka till T2 och då var det dags för avslutande löpning. Här kunde man välja att springa 10km, 5km eller 2.5km motionsspåret, distans och tider fick man hålla koll på själva. Vid varvningen fanns det en vätskestation med vatten, cola och egen dryck och näring som man hade med sig.

Truppen1

Truppen2

Av alla deltagare var det drygt hälften som valde den olympiska distansen och som även spang upp till 10km. Av de ca 10 triathleter som cyklade 90km var det endast tre stycken som sprang den fulla löpsträckan på 21km. Många valde att korta ner löpningen antingen p.g.a. skador eller det varma vädret.

Simmare

Styrelsen hade gjort ett fantastiskt jobb att få ihop arrangemanget som även om det var relativt enkelt och litet ändå innehöll allt det man kan förvänta sig av ett triathlonlopp. Supporten vid växlingen och vid vätskekontrollen var exemplarisk för att inte tala om supporterskaran som outröttligt hejade på ända tills sista deltagaren var i mål.

Löp

Maria

Pernilla

Carmen

Skutt

Anders

Ann och Malin

Växlingsområdet

Anders och Jocke

Anders och Per

Skribent: Anders Westerlund
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Venkanto

Trimate 

Antal besökare sedan 29 april, 2020

Counters free

Postadress:
Norra Stockholm Endurance
Maria Ekberg, Dalvägen 34
18731 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link