Hoppa till sidans innehåll

Anders Westerlund

28 MAJ 2020 18:32
Mitt mål är att träna, ha roligt och utvecklas. Jag tar ingen stress över uteblivna tävlingar.
  • Uppdaterad: 28 MAJ 2020 18:32

Vilka tävlingar hade du tänkt delta i?

Jag hade Vansbro triathlon och Gottland triathlon i sikte men hade inte hunnit anmäla mig till något av dessa innan osäkerheten kom. Dessutom var jag lite sugen på Stockholm marathon och halvmarathon. Sedan brukar det bli något kortare löplopp. Efter att jag kört Kalmar IM de två senaste åren är detta året lite av ett mellanår så på det sättet har jag inte drabbats så hårt av de inställda tävlingarna.

Hur håller du uppe träningsmotivationen?

För mig har själva träningen alltid varit ett mål i sig. Jag tycker om att träna strukturerat och det kan jag göra även om det inte finns ett konkret mål att se fram emot. I träningsvolym, vilket är upp till 15 timmar i veckan så ligger jag nog lite över det jag gjort de senaste två åren vid den här tidpunkten. 

Har du ändrat ditt träningsupplägg?

Ja, det har jag gjort men inte p.g.a. coronaepidemin utan för att jag valde att fortsätta utan coach som jag hade haft i två år. Simningen rullar på ungefär som tidigare i Täby Masters men har lagt till en lunchsimning med Zuhr Coachning. Cykling kör jag väldigt mycket i Zwift just nu och utnyttjar bl.a. deras träningsplan. I löpningen försöker jag vara social och vara med i olika löpargrupper så som EIF löpning. Dessutom fick jag för mig att börja en runstreak som visar sig vara lättare att börja än att sluta - 127 dagar nu. Utöver det här blir det en del styrka.

Vad har du för nya mål?

Träna, ha roligt och utvecklas. Jag tycker faktiskt det är lite skönt att det är tävlingsfritt nu och slippa stressen som tävlingar medför. Sen är tävlingar också kul och det kommer jag att göra i fortsättningen också men tiden får visa vad det blir.

Om jag ska nämna ett mål så är det att vara med på flera NSE events.

Vad är det bästa med NSE?

Jag är ny i klubben men känner att det finns mycket energi bland medlemmarna och även om många tar sin träning seriöst är det ändå på ett prestigelöst sätt. Det tycker jag är bra.

Anders

Skribent: Anders Westerlund
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Venkanto

Trimate 

Antal besökare sedan 29 april, 2020

Counters free

Postadress:
Norra Stockholm Endurance
Maria Ekberg, Dalvägen 34
18731 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link